Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fedél nélkül maradnak a vaddisznók is: így árad a Rába és a Csörnöc

Szerdára jelentős mennyiségű csapadékot prognosztizált az OMSZ. Kedden délután az áradó Rábánál és a Csörnöcnél jártunk.

Ahogy arról beszámoltunk Kisebb árhullám vonul le a Rábán 2014. February 11. 14:07 , árhullám vonul le a Rábán. Az áradó vizet videón is megörökítettük, illetve Molnaszecsődnél találkoztunk egy vadásszal is, aki éppen azt nézte, mit öntött el az áradó folyó. Őt arról kérdeztük, mennyire sínylik meg a vadak az áradást?

A gyors olvadást eső követte, ráadásul szerdára 20 mm-t meghaladó csapadékmennyiséget prognosztizáltak Sok eső és viharos szél várható szerdán 2014. February 11. 23:23 a Rába vízgyűjtő területére is, ami nem segíti a víz apadását.

Az áradó Rába és Csörnöc 2014. február 11-én
Az áradó Rába és Csörnöc 2014. február 11-én
Tánczos Mihály

Szeméthalom a Rába partján

Korábban már szóvá tettük azt a szeméthalmot, ami Rábahídvégen látszik a Rába hídjáról, a folyó partján. Az áradó víz egyelőre nem fenyegeti, de a kupac egyre csak hízik. Éppen a hídon fotóztunk, amikor egy gyalogos megkérdezte, miért érdekes nekünk az a szemét? Válaszunkat meg sem várva folytatta: jobb lenne, ha egyszerre a Rábába dobnák?

Az áradó Rába és Csörnöc 2014. február 11-én
Az áradó Rába és Csörnöc 2014. február 11-én
Tánczos Mihály

Mi reméljük, hogy nem csak ez a két alternatíva létezik, ráadásul az illető fejtegetéséből az is felrémlik, hogy az általunk látott szeméthalom is a Rábában végzi majd, csak nem "egyszerre", ahogy azt beszélgetőtársunk említette.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra