Itt a megoldás mindenre: árnyékkormányt alakít a DK

Miniszterelnök-jelöltjüket már meg is nevezték.

Lehullt a lepel, felszállt a fehér füst, kiderült, mire készült a DK és Gyurcsány Ferenc az elmúlt hetekben. Miközben 70 várost jártak körbe egyetlen hétvégén, Gyurcsány Szombathelyre is ellátogatott Gyurcsány Szombathelyen elárulta, mire készülnek hónapok óta 2022. September 02. 19:21 , ahol el is töltött olyan 20 percet.

Gyurcsány Ferenc szeptember 2-án Szombathelyen
Mészáros D. Zsolt

Ma délelőtt tovább csigázták a kíváncsiságot, hogy aztán ebéd után bejelentsék, árnyékkormányt alakítanak.

A Molnár Csaba ügyvezető alelnök által aláírt közleményben azt is írták, "a DK ma a legnagyobb támogatottságú és a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki párt, így nagyobb a felelőssége is, mint bármely más ellenzéki párté".

Dobrev Klára
Mészáros D. Zsolt

Bejelentették, a DK elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy "alakítson árnyékkormányt, mutassa meg, hogy van kiút az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnyék-miniszterelnökként készüljön fel a kormányzásra". Hozzátették, "a közvélemény-kutatások egyaránt alátámasztják, hogy nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra".

A közlemény szerint Dobrev Klára elvállalta az árnyékkormány megalakítását és vezetését, szeptember 19-én, hétfőn mutatja be az árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereit.

A DK közleménye

A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt - Dobrev Klára bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek

Magyarország ma hatalmas bajban van. A kormány a választások előtt eltitkolta az ország valós helyzetét, hazudott a magyaroknak, majd a választás után a rendszerváltás óta eltelt évtizedek legfájdalmasabb megszorító csomagját vetette ki az emberekre. Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, marad a válság is. Egy ilyen helyzetben az ellenzéknek morális és politikai kötelessége megmutatni, hogy van kiút az ország számára a válságból, van alternatíva. A DK ma a legnagyobb támogatottságú és a legnagyobb parlamenti frakcióval rendelkező ellenzéki párt, így nagyobb a felelőssége is, mint bármely más ellenzéki párté.

A DK Elnöksége arra kérte Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt, mutassa meg, hogy van kiút az Orbán-kormány okozta megélhetési válságból, hogy van az Orbán-kormánynak európai alternatívája, és árnylékminiszterelnökként készüljön fel a kormányzásra. Korábbi és friss közvélemény-kutatások egyaránt alátámasztják, hogy nincs ma Magyarországon alkalmasabb személy erre a feladatra. Dobrev Klára dolgozott az államigazgatás minden szintjén, öt nyelven beszél, jogász és közgazdász diplomával rendelkezik, az EP alelnökeként az ország számára kulcsfontosságú nemzetközi kapcsolatokat alakított ki.

Dobrev Klára a DK elnökségi ülésén bejelentette, hogy eleget tesz a felkérésnek, elvállalja az árnyékkormány megalakítását és vezetését. Az árnyékminiszterelnök indokairól, mozgatórugóiról, terveiről most vasárnap sajtónyilvános rendezvényen fog beszélni, majd hétfőn sajtótájékoztató keretében be fogja mutatni az árnyékkormányának tagjait, az árnyékminisztereit. Erre készültünk. Dobrev Klára felállítja Magyarország történetének első igazi árnyékkormányát. Mert nincs mire várnunk, tesszük a dolgunkat.

dr. Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet