Lefagyott a pára, legalább nyolc autó csapódott árokba szerdán reggel Vasban

Több olvasónk is megerősítette, hogy hajnali négykor még nem volt gond, öt óra körül azonban több szakasz is jegessé, csúszóssá vált.

A legtöbb balesetben nem történt személyi sérülés és több olyan pályaelhagyásos balesetről is tudunk, amit be sem jelentettek a rendőrségnek, mert az autón kívül másban nem esett kár.

TM/Nyugat.hu

Az első nagyobb baleset öt óra körül történt a 89-es főúton, Szombathely és Sé között.

Egy Ausztria felé tartó Peugeot a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról és az oldalával kidöntötte egy nagy jelzőtábla több oszlopát, majd az autó árokba csapódott.

TM/Nyugat.hu

A gépkocsi vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. A sofőr használta a biztonsági övét. Az úttest jeges, csúszós volt.

TM/Nyugat.hu

Érdekesség, hogy sok gépjárművezető a baleseti helyszínen villogó kék és piros fényhidak ellenére lassítás nélkül hajtott el a járművek mellett, a jeges úton.

Kanyarból árokba a 87-esen

Egy Ford tartott Szombathely irányába a 87-es főúton, amikor a kőszegi egyenes előtti jobbra ívelő kanyarban a gépkocsi megcsúszott és átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra.

TM/Nyugat.hu

Az autó vezetője balra kormányozta az autót, hogy elkerüljön egy frontális balesetet, ami sikerült, azonban az autó újra megcsúszott és a menetirány szerinti bal oldalon árokba sodródott, kidöntve az útkanyarulatra figyelmeztető táblát.

TM/Nyugat.hu

Személyi sérülés nem történt.

Tetejére borult az autó

Szombathely és Söpte között egy Peugeot borult fel, miután az autó árokba sodródott.

TM/Nyugat.hu

A sofőr először nem kért segítséget, azonban később megállt egy mentő, megvizsgálták a járművezetőt és el is vitték.

TM/Nyugat.hu

„Gyűjtőjárat volt” – fogalmazott a helyszínen egy férfi, arra utalva, hogy a mentő útvonalán több autó is balesetet szenvedett és a jármű mindegyiknél megállt és több sofőrt kórházba szállítottak, kivizsgálásra.

TM/Nyugat.hu

Citroen borult fel

Söpte és Salköveskút között három személyautó és egy kistehergépjármű volt érintett a balesetekben. A kisteherautó az ütközés következtében az árokba hajtott. A tűzoltók a járművek áramtalanítását hajtották végre, majd megszüntették az olajfolyást és felitatták az úttestre kifolyt üzemanyagot.

TM/Nyugat.hu

Egy kisodródó Citroen felborult. A vezetőjét a mentők kórházba szállították.

TM/Nyugat.hu

A Söpte és Vasasszonyfa közötti útszakaszon közel egy időben csúszott meg két gépjármű, egy Fiat és egy Toyota.

TM/Nyugat.hu

Mindkettő elhagyta az útpályát. A műszaki mentéshez Szombathelyről vonultak a tűzoltók, akik áramtalanították a kocsikat.

TM/Nyugat.hu

A Fiat vezetőjének abban szerencséje volt, hogy nem ütközött szemből érkező gépkocsival.

TM/Nyugat.hu

Pályaelhagyás Körmendnél

Lesodródott az útról, és a szántóföldön állt meg egy személyautó reggel a 8-as számú főúton, Körmend közelében. A körmendi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, áramtalanították a kocsit, megszüntették az üzemanyagfolyást, majd a rendőrségi helyszínelés után csörlő segítségével visszavontatták azt az úttestre. A balesetben senki nem sérült meg, a műszaki mentés és helyszínelés idején félpályás forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon.

Fának ütközött egy Daewoo Cák közelében

Kőszegről riasztották az önkormányzati, Kőszegszerdahelyről és Kőszegdoroszlóról pedig az önkéntes tűzoltókat ahhoz a balesethez, amely szintén ebben az időben történt Cák közelében.

TM/Nyugat.hu

Egy Kőszegszerdahely felé tartó Daewoo személyautó megcsúszott, a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett és a kocsi fának ütközött.

TM/Nyugat.hu

Az autót a tűzoltók átvizsgálták, áramtalanították, a sofőrt a mentők elszállították.

TM/Nyugat.hu

Kőszeg határában, az ún. Pogányoknál szintén árokban kötött ki egy gépkocsi.

Olvasónk jelzése alapján Pornóapátinál egy Opel csúszott ki az útról, de a járművet gyorsan visszavontatták az útra és folytathatta az útját.

Több olvasónk is jelezte, hogy Ausztria felé hajnali négy óra környékén még nem csúszott a 89-es főút és köd sem volt. Egy órával később azonban a pára lecsapódott az úttestre és rá is fagyott, miközben a levegő hőmérséklete fagypont felett volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló