Körmendnél a valaha mért legmagasabb vízállás jöhet hétfőn

Az ország minden részéről érkezik a segítség a nyugat-dunántúli árvízhelyzet miatt.

A III. készültségi fokot is meghaladhatja a Rába vízállása hétfőn, Körmendnél a valaha látott legmagasabb vízállásra kell készülni - közölte az Országos Vízügyi Igazgatóság. Jelenleg az oldalukon I. készültségi fok van feltüntetve.

A térségbe ma Miskolcról, holnap még három vízügyi igazgatóságtól érkeznek szakemberek, hogy segítsenek a védekezésben.

Árad a RÁba Körmenden
Árad a Rába Körmenden (A galériához kattintson a képre!)
Reitli Ádám (telefonos)

Az országban már több mint 1200 km-en van árvízi védekezés. A Murán és a Dráván várható kisebb árhullámok miatt újra az I. fok szintjét meghaladó vízállások várhatóak a következő időszakban. A Tarnán Tarnaörsnél várhatóan újra a legmagasabb, tehát III. fok szintje fölé emelkedik a vízállás. A Zagyván és a Sajón pedig az I. fokot megközelítő, illetve a feletti vízállásokra van kilátás.

Árad a RÁba Körmenden
Árad a Rába Körmenden (A galériához kattintson a képre!)
Reitli Ádám (telefonos)

Budapesten a szombat délutáni órákban az előre jelzett tartományban, 648 cm-en tetőzött a Duna, ma reggelre pedig már 7 cm apadt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás