Átadták a felújított répcelaki és porpáci vasútállomásokat

Két Vas megyei vasútállomás teljes felújítását is elvégezte az elmúlt időszakban a GYSEV: Répcelakon és Porpácon is modern körülmények várják az utasokat.

Répcelakon három épület is megszépült: a GYSEV szakemberei az állomás mellett a pályafenntartási, valamint a biztosítóberendezési-távközlő épület felújítását végezték el.

Vasútállomás, Répcelak
GYSEV

Az állomásépületben a váróterem és az utas WC is teljesen megújult, új burkolatokat, festést és szanitereket kapott. A szakemberek elvégezték a tető javítását, szigetelését, az épület összes nyílászáróját kicserélték. A külső homlokzat utcafronti részére új arculati elemként világító GYSEV-logó, valamint „vasútállomás” felirat került, az épület vágányok felőli oldalára is világító GYSEV-logót helyeztek el. A teljes homlokzatot szigetelték és festették, a pénztárban pedig új mellékhelyiséget alakítottak ki.

A pályafenntartási épület külső homlokzatát átfestették, megtörtént a nyílászárók részleges cseréje, illetve a meglévők mázolása, emellett a külső rámpa karbantartását is elvégezték.

Vasútállomás, Répcelak
GYSEV

A biztosítóberendezési-távközlő épület teljes belső karbantartását végezték el: új nyílászárókat építettek be, megtörtént az irodák és vizesblokkok karbantartása, a tetőszigetelés javítása, illetve festési és mázolási munkákat is elvégeztek a szakemberek.

A munkálatokat a GYSEV saját szakembereivel végezte el, a felújítás költsége 137 millió forint volt. A homlokzati felújítás terveit Török Gergő építész készítette.

Porpácon az állomás, illetve a közvetlenül mellette található biztosítóberendezési-távközlő épület, valamint a váltóállító torony felújítási-karbantartási munkáit végezte el a vasúttársaság.

Vasútállomás, Porpác
GYSEV

Az állomásépületben lebontották a korábbi szigetelést, új homlokzati nyílászárókat építettek be, a teljes épület új szigetelést és festést kapott. A homlokzatra a répcelakival azonos, „vasútállomás” felirat és világító GYSEV-logó került. Az épületben található intelligens váróterem is teljesen megújult az arculatnak megfelelően.

Az ereszcsatorna rendszer mindhárom porpáci épületben megújult. A biztosítóberendezési-távközlő épület, valamint a váltóállító torony is új homlokzati nyílászárókat és színezést kapott. A váltóállító toronyban új melegedő helyiséget és mosdót alakítottak ki.

Vasútállomás, Porpác
GYSEV

A porpáci munkálatokat is saját forrásból, saját munkatársaival végezte el a GYSEV, a felújítás költsége 66 millió forint volt, a homlokzati látványterveket Rabi Géza építész készítette.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet