Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A választások előtt még gyorsan átadták a felújított Sportligetet

Lehet elsőre hihetetlen, de minden elkészült.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzati választások előtt két nappal átadták a felújított Sportligetet. Az átadón részt vett Puskás Tivadar polgármester, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Kecskés Lajos és Illés Károly képviselőjelöltek, valamint Nemény András polgármesterjelölt. Korábban már lapunk is többször foglalkozott a területen folyó beruházással. Ezeket a cikkeket külön rovat ba gyűjtöttük.

A fedett és nyitott esőbeálló
Varga Mátyás
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Puskás és Hende beszéde előtt a Szombathelyi Kötélugró Klub műsora következett, majd Illés Károly ismertette, hogy pontosan mi is valósult meg a beruházás keretében. Az uniós pályázat keretében 1,155 milliárdos összegből megújultak a kispályás labdarúgó pályák, amik kopórétege teljes felújításon ment keresztül, valamint még kibővítették 1,8 méter szélességben. A kapukhoz labdafogó háló került, a középső pálya oldalához pedig lelátó építettek. Megvalósult egy piknikező övezet, ahol ugyan betegségük miatt kivágtak tizenhét fát, de pótolták őket.

Sportliget átadása
Szombathely.hu/Cseh Gábor

A patak parton kialakítottak egy fitnesz szabadtéri tornapályát, itt elhelyeztek kilenc darab street workout elemet, valamint egy kocogányt is létrehoznak. A piknikező övezettől nem messze kialakítottak egy döntött görkocsolya pályát. A görkorcsolya-pályát keleti irányba, a társasházak felé egy negyven méter hosszúságú, három-négy méter magas úgynevezett boulder fal határolja, ami egyben a zajtól is véd.

Sportliget átadása
Szombathely.hu/Cseh Gábor

A projekt keretében három épületet is kialakítottak, a szolgáltatóépület 530,62 négyzetméteres. Funkcióját tekintve alkalmas vendéglátásra, sporteszköz kölcsönzésére. Itt öltözőket, valamint a látogatók számára szociális helyiségeket is kialakítottak.

Sportliget átadása
Szombathely.hu/Cseh Gábor

A második épületben a karbantartáshoz és igazgatáshoz szükséges raktár, és egy géptároló udvar található. Fedett és nyitott esőbeálló játszóhelyi épület is épült. Itt egy pihenő és bemutató kert került kialakításra, ahol a későbbiekben szabadtéri és asztali társasjátékokat lehet kölcsönözni.

Varga Mátyás

A focipályák mellett a teniszpályákat felújították és bővítették őket. A hat pályán most már a téli lefedés biztosított. A meglévő kosárlabda pályák helyén új, korszerű pálya épült, amelyek a hagyományos kosárlabda mellett streetballra is alkalmasak. Itt két új palánkot szereltek fel, valamint hat padot is elhelyeztek.

Sportliget átadása
Szombathely.hu/Cseh Gábor

A parkolók mellett 1603 négyzetméternyi területen újabb parkolót építettek, ahol az autóbusz parkoló mellett mozgássérült parkolót is találunk. Az Aranypataknál található gyalogoshíd műkszaki átadás ugyan már megtörtént, de a lakosság számára csak később adják át. megvolt. Fontos, mert a Derkovitsot összeköti a Csónakázó tóval. Itt lesz később a futók számára egy kocsogányt is kialakítanak.

Sportliget átadása
Szombathely.hu/Cseh Gábor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sport

Hirdetés