Átadták a körmendi gyalogos felüljárót is

A GYSEV Zrt. két év alatt több mint 600 millió forintból gyökeresen átalakította a Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal menti települések közösségi közlekedését. A vasúttársaság az utolsó fejlesztéseket is átadta a forgalomnak az Új Széchenyi Terv forrásaiból támogatott beruházásaiból – jelentették be 2013. december 11-én, Körmenden.

A GYSEV intermodális közlekedési csomóponttá fejlesztette a körmendi állomást. A buszok és a vonatok utasait közös pénztáraknál szolgálják ki, a menetrendi információkat egységes utastájékoztató rendszer közli. Megújult a pályaudvar földszintje, kényelmes, tiszta és szép a váróterem, és elkészült a vasúti sínek felett átívelő, lifttel felszerelt gyalogos felüljáró is. 2013. december 11-ére valamennyi új létesítmény megkapta a használatbavételi engedélyt, és át is adták őket a forgalomnak. A felüljáró építését a város túlsó fele felé még folytatják, ennek befejezése tavaszra várható.

A gyalogos felüljáró avatása Körmenden
GYSEV

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az átadón kifejtette:

A GYSEV Zrt. néhány napon belül a második jelentős fejlesztése végére tesz pontot. A vasúttársaság december elején érkezett el a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal 50 milliárd forintos korszerűsítésének záró szakaszába. A 116 kilométeres vasúti pálya felújítása mellett ütemezetten forgalomba áll négy új motorvonat is. A kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésével a vasúttársaság utasait a korábbinál érezhetően magasabb színvonalon képes kiszolgálni.

Az új gyalogos felüljáró Körmenden
GYSEV

A projekt keretében 10 helyszínen összesen 192 gépjárműparkolót és 792 kerékpártárolót épített a társaság. Az utasok így helyben használt járművüket az állomásoknál hagyva ülhetnek át a vasútra, és háztól házig kényelmesen érhetik el úti céljukat. Új parkolókat és kerékpártárolókat kapott Szombathely, Rátót, Szentgotthárd, Ják–Balogunyom, Egyházasrádóc, Körmend, Horvátnádalja, Alsórönök és Csákánydoroszló. Csörötneken három új buszmegálló segíti a kényelmes közlekedést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet