Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ütős szülinapi bulit tartott az Ataru Taiko a sportházban - videóval

Ennél dübörgőbb ünnepléssel aligha büszkélkedhet más. Képgalériánk és videónk is van az estéről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Körülbelül 1200 ember zsúfolódott össze szombaton este Szombathelyen, a Sportházban. A 10 éves Ataru Taiko „Az életem egyharmada ez az évtized” – Tíz éves az Ataru 2016. April 05. 20:35 születésnapi koncertjére, a Sakura-ra (ez a japán cseresznyevirágzást jelenti). A két órás koncertet két részben tartották, a japán dobszínházból most jól megkaptuk a magunkét, mind ütem, mind látvány terén.

Ataru Taiko - Sakura
Kattintson a fotóra remek képgalériánkért!
Mészáros Zsolt
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Az Ataru Taiko az elmúlt tíz évben rengeteg helyen megfordult, de nem csak a megyében és az országban, hanem külföldön is, Olaszország, Németország, Szlovákia és Horvátország is benne van a listában, de elég csak arra gondolnunk, hogy alig van a környéken olyan rendezvény, ahol ne hallanánk dübörögni őket.

Ataru Taiko - Sakura
Mészáros Zsolt

Most egy olyan előadást kaptunk, ami emlékezetes lesz mindenkinek, méltó volt a születésnapjukra, amit csak tippeljük, hogy vélhetően dobostortával ünnepeltek a színfalak mögött.

A taiko szó jelentése maga a japán dob. Egy ősi hangszer, mely évezredekkel ezelőtt is létezett, ám a funkciója mára már nem csak a harcokat kísérő jelzésekben, vagy a vallási szertartások kísérésében merül ki. A taiko jelenleg azt a rendkívül látványos csoportos dobstílust is jelenti, melynek jellemzői: szenvedély, szívdobbanás, humor, életöröm, energia.

Ataru Taiko - Sakura
Mészáros Zsolt

Egy látványos előadás, mely a dobok ősi mítoszát ötvözi egy modern show látványelemeivel. A dobosok pedig azt a láthatatlan ősi energiát szabadítják fel a koncertek alatt, ami a közönség egészét is átjárja és a "Tamashy", vagyis a felszabaduló lélek érzését keltik. Megszületik a katarzis.

Ataru Taiko - Sakura
Kattintson a fotóra remek képgalériánkért!
Mészáros Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés