Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

Átlagos bontási munkák és nem szabványos bontási munkák

A bontási munkálatok sokfélék lehetnek. Nem mindegy, hogy az alap kiszedéséről, a falak lebontásáról, vagy mondjuk a fémoszlopok eltávolításáról van szó. Egészen más jellegű megvalósítást igényelnek, ráadásként nyilvánvaló módon anyagi szempontból sem ugyanabba az árkategóriába tartoznak. Az átlagos, mondhatni mindennapos feladatokon túl nem egyszer a szokványoson túlmutató kihívások is felbukkanhatnak, amiknek pusztán a megléte jócskán tovább árnyalhatja a képet.

Mi az első lépés?

Megmutatjuk, mi van a színfalak mögött!
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nem meglepő módon az épület bontási munkák legelső mozzanata nem a szerszámok kézbevételével történik. De még csak nem is az álmok, vágyak ecsetelgetésével. Az első és legfontosabb teendő a terület alapos, szakszerű felmérése. Enélkül esélytelen a továbblépés. Pontosabban maradjunk annyiban, hogyha a profi kivitelezés a cél, akkor előkészületek nélkül nem valósulhat meg a bontás. Ugyanis terepszemle hiányában komoly gondok is felszínre törhetnek, történetesen munka közben, amikor már nagyon nehéz újratervezni és még komplikáltabb az akut helyzeteket kellőképpen orvosolni.

Nyugat.hu

Vagyis még mielőtt a konkrétumok kerülnének szóba, elengedhetetlen a terület felmérése. A kiszállás során a kiérkező szakember megvizsgálja a jelenlegi szituációt, egyeztet a tervekről és pontos méréseket, számításokat végez. Ezekből aztán nagyjából kirajzolódik a kép, ami már egészen jól mutatja a megvalósítás menetét. Természetesen ezen a ponton következhetnek a finomítások, finomhangolások és a további egyeztetések.

Mennyibe kerül mindez?

Abszolút jogos kérdés, hogy mi az ára mindennek, ugyanakkor jogosság ide vagy oda, általános értelemben mégiscsak megválaszolhatatlan ez a dilemma. Persze, kifejthetnénk, hogy mondjuk a falbontás négyzetméterenként tízezer forint körül alakul, míg a fémoszlopok kiemelése húszezer forintra is rúghat, de túl sok relevanciája nincsen az adatok felsorakoztatásának. Hogy miért? Azért, mert az árképzés az egyedi kalkulációtól függ. Mik azok a teendők, amiket el kell végezni? Eleve, ha alapokig menő bontásról beszélünk, akkor ugorhatunk is egy nagyot a díjtételekben, lévén ez már milliós költséggel jár együtt. Vagyis felelőtlenség lenne kész elszámolással előrukkolni, ugyanis az kizárólag egyéni szinten állapítható meg. A jó hír az az, hogy jó előre leegyeztethetőek a várható “szerencseszámok”, ami nagyban megkönnyítheti az előre tervezést.

Mikor érdemes belevágni?

Örök kérdés, hogy megéri-e várni? Mondjuk arra, hogy az alapanyagok ára mérséklődik, vagy hogy úgy általában könnyebben kigazdálkodhatóvá válik ez a beruházás?! Az igazság az, hogy egyrészt erre túl sok esélyt nem látunk, sőt. A jelenlegi gazdasági világhelyzet afelé mutat, hogy az árak tovább növekednek majd. Másrészt minél tovább megy a halogatás, annál jobban feltorlódhatnak azok a kiegészítő munkafolyamatok, amiknek hála a kivitelezésnek mind az időtartama, mind az összköltsége jelentős mértékben megnövekedhet. Úgyhogy odázni semmiképpen sem kifizetődő ötlet, ugyanakkor belevágni nagyon is előrelátó elhatározás, aminek a haszna rövid és hosszú távon sokszorosan megtérülhet!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

(X)

Tovább az oldalra