Áttették Szombathelyre az "Ördög-ügyvédje ügyet"

Illetékesség hiánya miatt más bíróság tárgyalhatja az ún. „Ördög ügyvédje-ügyet” - közölte szerdán a Fővárosi Törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2021. december 16-i végzésében megállapította illetékességének hiányát a különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban és az ügyet áttette a Szombathelyi Járásbírósághoz - írta a Fővárosi Törvényszék .

Kitértek a döntés okára is, miszerint a Magyarország határain kívül elkövetett bűncselekmény elbírálására az a bíróság illetékes, amelynek illetékességi területén a terhelt lakcíme, vagy tényleges tartózkodási helye található.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet