„Atyaúristen, Wartburggal kellett volna jönnünk!” – A szombathelyi Wimmer Ágoston utca

Hirtelen felindulásból újabb epizóddal gyarapodott a város legrosszabb utcáit bemutató videosorozatunk.

A szerkesztőségben arra a következtetésre jutottunk, hogy ideje lenne folytatnunk az illegális szemétlerakással foglalkozó Tetthely sorozatunkat, amelyet, mi tagadás, kissé elhanyagoltunk az utóbbi hónapokban.

Amikor a lehetséges forgatási helyszínt kerestük, eszünkbe jutott, hogy a sorozat annak idején részben azért indult, mert egyik olvasónk felhívta a figyelmet az oladi városrész és Parkerdő közötti földutakra, mondván, azok az illegális szemétlerakás forró pontjai. Aztán persze mégsem mentünk ki, találtuk helyette annyi mást.

Most viszont kimentünk. Nos, a jó hírünk az, hogy nem láttunk jelentős mennyiségű illegális szemetet az említett utak mellett (az a néhány autógumi említésre is alig méltó), vagy összeszedték az illetékesek vagy az embereknek kezd benőni a fejük lágya.

Örömünk azonban nem volt felhőtlen.

Merthogy miközben a helyszínt közelítettük meg, a város határában egy rettenetes állapotú utcára bukkantunk, így hirtelen felindulásból elkészítettük a Szombathely legrosszabb utcái sorozatunk legújabb epizódját.

Mészáros D. Zsolt

Mint kiderült, a Wimmer Ágoston utcáról van szó, amelyre olvasóink már korábban felhívták a figyelmünket.

Így aztán kiszálltunk az autóból, hogy visszatérjünk a sorozat kezdeti stílusához, amikor is egyszerűen bemutattuk ezeket a jobb sorsra érdemes utcákat, nem titkolva, hogy ezzel nyomás alá helyeznénk a döntéshozókat.

Az utcafelújítások időközben elkezdődtek Szombathelyen, de bőven akad még mit tenni, hiszen olvasóink körülbelül száz helyszínt jelöltek a kétes toplistára.

Wimmer Ágoston utca
Mészáros D. Zsolt

A Wimmer Ágoston utcában nemcsak irdatlan kátyúk vannak, de olykor azt sem lehet megállapítani, meddig tart az aszfalt vagy hogy létezik-e egyáltalán járda.

Mintha csak kézigránátokat robbantott volna valaki a házak között.

Miközben szemrevételeztük a helyszínt, azt láttuk, hogy az ott lakók meghökkentően ügyesen lavíroznak az autókkal és a kismotorokkal a kátyúk és az egyéb útburkolati csapdák között; látszik, hogy volt idejük kitanulni a járást.

Gyanítjuk, egy darabig még szükségük lesz erre a képességre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video