Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztria legnagyobb szélturbináit építik a Fertőhöz közeli Barátudvarnál

Rotorcsúcsa eléri a 242 méter magasságot.

Az új szélturbinák 242 méteres lapátmagassággal lényegesen nagyobbak, mint a régi, 150 méteresek. Összehasonlításképpen: a bécsi Szent István-székesegyház 136 méter magas. Mivel a turbinákat korábban viszonylag messze helyezték el egymástól, ugyanazon a területen most 25 szélturbina helyett 30-nak van helye. A szélerőmű a jövőben 90 ezer háztartás számára biztosítja az áramellátást - mondta Lukas Püspök ügyvezető igazgató.

"Ezekkel az új, hatékony és nagy rendszerekkel három és fél-négyszer több áramot termelünk, mint az eredeti szélerőműpark, amelyet 20 évvel ezelőtt építettek” - tette hozzá a vállalkozó.

Az új szélturbinák üzembe helyezése után a gálosi szélerőműpark 90 ezer háztartást lát el villamos energiával, szemben az eddigi 25 ezer háztartással. A Püspök vállalat 40 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Burgenlandban, és Ausztria második legnagyobb szélerőmű-üzemeltetője az Energie Burgenland után - írja az ORF .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra