Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ausztriában 25-ről 20 százalékra csökken a legalacsonyabb jövedelműek szja-ja

Fokozottan csökkennek az adóterhek Ausztriában 2020-tól; a változás főként a bér- és jövedelemadót érinti, de a vállalatok nyereségadó-kulcsa is alacsonyabb lesz majd.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bér- és jövedelemadó két lépésben csökken: 2021-től a legalacsonyabb jövedelműek (éves szinten 11-18 ezer euró közötti össz-jövedelemmel rendelkezők) adókulcsa 25-ről 20 százalékra, 2022-től pedig a 18 ezer és 31 ezer euró közötti éves jövedelemmel rendelkezőké 35-ről 30 százalékra csökken.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

2020-tól az egészségbiztosítási járulék egy részét visszakapják azok, akik havonta 450 és 2200 euró közötti jövedelemmel rendelkeznek; ez éves szinten legfeljebb 350 euró megtakarítást jelenthet.

A reformnak része a társasági adó radikális csökkentése is; a tervek szerint a vállalatok nyereségadója 2022-től két lépcsőben 25-ról 21 százalékára csökken majd.

A reformok finanszírozására a költségvetésben 2,2 milliárd eurót különítettek el, a költségvetési többletből további 1,8 milliárd euró áll rendelkezésre. Az osztrák kormány arra számít, hogy az adóreform ösztönzőleg hat majd a növekedésre.

Sebastian Kurz kancellár (ÖVP) hangsúlyozta, hogy az adóreform mindenekelőtt a munkavállalók terheit csökkenti majd. Heinz-Christian Strache alkancellás (FPÖ) "nagy dobásnak" nevezte az adóreformot, ami szerinte a korábbi adórendszernél méltányosabb és igazságosabb lesz a munkavállalókkal, a családokkal, a nyugdíjasokkal és a kisvállalkozókkal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés