Ausztriában elfogyott a hó

A sípályák húsvétig sem húzzák ki.

Bajban vannak a sípályák Ausztriában, a többnyire puha hóval borított pályákat több helyütt már zöldellő rétek övezik. Már az is kérdéses, hogy hány síterület képes akár húsvétig tartani a frontot. Az alacsonyabban fekvők közül néhányat már idő előtt le kellett zárni, vagy pedig csupán időszakosan üzemel.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Az ORF osztrák közszolgálati médium beszámolója szerint - amit az Infostart idéz - a legkedveltebb alsó-ausztriai síterületek – köztük Annaberg és Mönichkirchen – már most részlegesen üzemelnek, mert a hótakaró a téli "hőség" miatt már mostanra jelentősen vékonyodott. Az elkövetező napok időjárásának függvényében nem zárható ki, hogy további korlátozások várhatók.

A legtöbb tiroli és salzburgi síterületen egyelőre nincs szó korlátozásról, a salzburgi pályák működése húsvétig biztosított annak ellenére is, hogy februárban az átlaghőmérséklet jóval hét Celsius-fok fölött volt.

A kitzbüheli pályák igazgatója azt hangsúlyozta, hogy húsvétig mindenképp működni akarnak, azt ugyanakkor elismerte, hogy a mélyebb völgyek esetében gondok adódhatnak. Emlékeztetett az igazgató arra is, hogy a kedvező télkezdet, a jelentős havazás által kísért hideg idő jó feltételeket teremtett, de a jelenlegi szokatlan meleg keresztülhúzza korábbi számításaikat.

Ráadásul a hóágyúzás sem egyszerű feladat, mert mínusz 3 fok lenne az ideális, a jelenlegi 10-15 Celsius-fokban azonban mindez nem működik. Ezért abban reménykednek, hogy visszatér még a hűvösebb időjárás.

Több helyütt ugyanakkor minden eshetőségre felkészülve meglehetősen rugalmasan igyekeznek reagálni. Alsó-Ausztriában például a a síjegy érvényes a Sankt Corona motorosparkba is. Egyes tiroli turisztikai egyesületek pedig a hoppon maradt síelni vágyókat családi túrákra, lovaskocsikázásra vagy épp golfozásra invitálják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek