Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Rossz minőségű kamerakép a Győrben autóból lopó (feltehetőleg) férfiakról

A két férfi (?) még tavaly októberben lopott Győrben, a kamera által rögzített rossz minőségű képeket most hozta nyilvánosságra a rendőrség. Talán lesz olyan, aki ez alapján felismeri a tolvajokat.

A Győri Rendőrkapitányság 08010/4097/2021. bűnügyi számon nyomozást folytat lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetőkkel szemben.

Győrben loptak 2021. októberében, keresi őket a rendőrség
TM/Nyugat.hu

A nyomozás adatai alapján, a képeken látható férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2021. október 30-án 1 óra 30 perc körül, Győrben, a Hermann Ottó utca és a Szigethy Attila út közötti parkolóban, egy személygépkocsiból elloptak egy autóstáskát a benne lévő készpénzzel, iratokkal és bankkártyával együtt.

Győrben loptak 2021. októberében, keresi őket a rendőrség
TM/Nyugat.hu

Egy közelben található térfigyelő kamera felvételt készített a feltételezett elkövetőkről.

A rendőrség kéri, hogy aki a képeken látható személyeket felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Győri Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívó telefonszámot.

"Ennél szebbet rajzolok!"

Olvasóink már sokszor kifogásolták, hogy miközben a világűrből nagy felbontású, rendkívül éles képek érkeznek, addig a térfigyelő-, vagy biztonsági kamerák képei a XXI. században gyakran kritikán aluliak. Ez sok esetben az olcsó, vagy elavult technikára vezethető vissza, amely nem követel meg nagy tárolókapacitást, cserébe a kép sokszor értékelhetetlen, élvezhetetlen, arra jó, hogy a cselekményeket nagy vonalakban rekonstruálni lehet, vagy megkülönböztethető felnőtt és gyerek, valamint a testalkat.

Sok esetben viszont a normális minőségben rögzítő kamerák bemutatott képe is torz, mivel a cselekmény nem közvetlenül a kamera előtt zajlódott, hanem pl. csak a távolban, a felvétel sarkán látszik. A rendőrök ezt nagyítják ki és a C.S.I. sorozatban 15 éve látott technika sajnos még nem működik a jelenben. (Pl. a biztonsági kamerával rögzített személy szemének pupillájára közelítve és az "élesíts!" utasítást kiadva kristálytisztán olvasható visszatükröződő rendszám.)

Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a rossz minőségű képeken is felismerik ismerőseiket az emberek, a ruházat, testtartás, jellegzetes frizura alapján.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Sokkoló