Új autógyár építését jelentették be

13 milliárd forinttal támogatja a kormány, a teljes beruházás 313 milliárdba kerül.

A Mercedes úgy döntött, hogy Kecskeméten építi fel új autógyárát. A teljes beruházási összeg 1 milliárd euró (313 milliárd forint) és 2500 embernek ad munkát. A kormány ezt egy 12,9 milliárdos támogatással segíti - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

gyar.mercedes-benz.hu

Markus Schäfer, a Mercedes igazgatóságának tagja elmondta, már korábban tudták, hogy a kecskeméti gyár egy sikersztori lesz, amely fontos pillére a cég gyártási hálózatának. Az új üzem flexibilis gyártásra lesz képes, így több modell összeszerelésre válik lehetségessé, függően a piaci igényektől.

Ez a fejlesztés sokkal nagyobb volumenű annál a 185 ezer milliárdos beruházásnál amelyet még áprilisban bejelentettek, a két fejlesztés egymástól független. A 185 milliárdból 80 milliárdot fordítanak egy 99 ezer négyzetméter alapterületű új csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére, Emellett a már meglévő üzemekben is fejlesztenek, bővítik a gyártókapacitást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet