"Erre épül az egész életünk" - Autóval az autók között az autómentes napon

Stílszerűen emlékeztünk meg a szeptember 22-i világnapról. És miközben a kormánykereket tekergettük Szombathely belvárosában, eltűnődtünk a nagy kérdéseken.

Az alábbi írás és videó 2021-ben készült, de úgy érezzük, az üzenete továbbra is időszerű.

Közlekedés szempontjából a mai nap is úgy telt el, mint az év többi napja.

Ami azért lehet érdekes, mert szeptember 22. elvileg autómentes nap.

Európában 1998 óta ezt a napot szentelik annak, hogy felhívják a figyelmet a túlzott motorizáció veszélyeire, különös tekintettel a környezeti károkra.

Magyarországon hivatalosan 2002-ben rendeztek először ezzel kapcsolatos programokat és kampányokat, de a két évtized láthatóan kevés volt ahhoz, hogy ennek bármilyen hatása legyen. Sőt, a statisztikák szerint egyre több és egyre nagyobb autók futkároznak az útjainkon.

Ahogy egykor a románok munkával ünnepelték május 1-jét, úgy lapunk két – amúgy keveset autózó - munkatársa egy kis szombathelyi autózással ünnepelte az autómentes napot.

A belváros utcáin kanyarogva közben eltűnődtek az autózás nagy kérdéseiről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video