Az alkotmányjogász szerint nem lehet Horn Gyula utca, mert karhatalmista volt az egykori miniszterelnök

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, az utcanév-módosítások között elfogadta azt is, hogy legyen Horn Gyula utca Budapesten.

Alkotmányt sértene, ha egy volt karhatalmistáról neveznének el közterületet - állítja ifj. Lomnici Zoltán fideszes alkotmányjogász a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntésével kapcsolatban, amely szerint Horn Gyuláról neveznének el egy XIII. kerületi sétányt.

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent cikkben ifj. Lomnici Zoltán kifejtette: a hatályos jogszabályok értelmében nem lehet közterületet elnevezni olyan személyről, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett - írja a 444 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek