Eddig: 1 654 863 / 3 000 000 Ft, 77 támogató. Még7nap.
Légy része az igazságnak!

Az állam először tönkretette, majd átvenné Iványiék iskoláját

Iványi Gábor és intézményei évek óta a Fidesz-kormányok célkeresztjében vannak.

„Arról tájékoztattak, hogy az állam nyitott arra, hogy átvegye az intézmény fenntartását az eddigi színvonalat, infrastruktúrát és a pedagógusokat megtartva” – mondta a Délmagyarnak Mihálffy Béla homokhátsági és szegedi KDNP-s országgyűlési képviselő, miután megkérdezték, mire jutottak Maruzsa Zoltán államtitkárral, akivel a szegedi Wesley-iskola helyzetéről tárgyaltak.

A képviselő azt mondta, már 2021-ben jelezték az iskolát fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek, és „a felajánlás továbbra is áll” , hogy átvennék az iskolát. Mihálffy Béla nem átallotta hozzátenni, hogy erre a tanárok és diákok érdekében lenne szükség.

Iványi Gábor és intézményei évek óta a Fidesz-kormányok célkeresztjében vannak. Az egyházközösség vezetőjekorábban elmondta, hogy megvonták tőlük a normatív támogatást, mivel nem lett belőlük kiemelt intézmény. A kormány korábban az egyházi státuszukat is megszüntette, noha az egyszázalékos felajánlások alapján a negyedik legtámogatottabb egyháznak számítanak az országban.

A szegedi iskolát a helyi önkormányzat tízmillióval támogatta: több mint a semmi, de sokra nem elég. Az intézményben négy pedagógusnak fel kellett mondani, mert nem tudnak fizetést adni nekik - teszi hozzá a MaNcs .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek