Az Alpokba nagy havazást hozott a június

Ez még ebben a magasságban is ritkaságnak számít június elején.

Nagy havazással indult a nyár az Alpokban, az Időkép szerint kétezer méter felett több helyen is 50-70 centiméternyi friss hó hullott az elmúlt órákban.

Az olaszországi Stelvio-hágónál szombatra kb. 60 centiméternyi friss hó hullott az országútra, a síterep felső régióiba pedig egy méter hó érkezett, ami a portál szerint még ebben a magasságban is ritkaságnak számít június elején.

De kijutott a havazásból az osztrák, svájci és német hegyekbe is, a német Zugspitzén például két nap alatt 75, a svájci hegyekben 30-60 centi friss hó hullott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek