Az amerikaiak kiakadtak az ötszáz forintos benzinen

Az Egyesült Államokban a benzin ára szombaton első alkalommal meghaladta az 5 dollárt gallononként. Az üzemanyagköltségek folyamatos emelkedése miatt 40 éves csúcson van az infláció az országban. Az amerikai mércével drága csak az üzemanyagár.

A normál ólmozatlan benzin országos átlagára június 11-én gallononként 5,004 dollárra emelkedett az Egyesült Államokban. Egy nappal korábban még 4,986 dollárt kellett fizetni. Mivel egy gallon 3,785412 liternek felel meg, egy dollár pedig most 378 forintba kerül, így a literár átlagosan 499,29 forintnak felel meg. A hatósági ár a 95-ös benzinnél Magyarországon 480 forint, de anélkül 770-790 forint körül mozognak a tankolási költségek.

A magas benzinárak fejtörést okoznak Joe Biden elnöknek és a kongresszusi demokratáknak, akik a novemberben esedékes félidős választások előtt azért küzdenek, hogy megőrizzék a Kongresszusban a többségüket. Biden számos eszközt megmozgatott az árak csökkentésére, többek között rekordmennyiségű hordót engedett ki az amerikai stratégiai tartalékokból, felmentést adott a nyári benzin előállítására vonatkozó szabályok alól, és a főbb OPEC-országoknál kilincselt, hogy növeljék a kitermelést – írja a napi.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek