Az ásványvíz ára csak emelkedik, emelkedik, emelkedik

Az energiaárak emelkedése miatt drasztikusan felment a műanyag ára is, valamint a PET-palack, a csavarzár, és a címkék költsége, és nem utolsó sorban a munkabéreké.

Szinte minden többe kerül, ami az ásványvíz gyártási és a szállítási folyamatát érinti - mondta az Inforádiónak Miklósvári Géza, a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség elnöke.

A szövetség a versenyjog miatt nem foglalkozhat árösszehasonlítással és elemzéssel, de folyamatosan tapasztalják és látják a költségnövekedést. Szerinte a cégek, ameddig lehetett, kitartottak, és csak a "legszükségesebb és elkerülhetetlen" költségeket építették be az áraikba.

A két meghatározó tényező az energiaár és a műanyagár növekedése volt, ahol a különböző tényezőknél 10 és 50 százalék közötti emelkedést tapasztaltak. A szakember azt állítja, hogy a cégek a saját érdekükben csak a legszükségesebb esetekben építenek be plusz költséget az árakba.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek