Az átlagosnál is melegebb volt az idei május

A havi csapadékmennyiség az eddigi adatok szerint kicsit volt csak nagyobb az átlagosnál.

Az idei május középhőmérséklete országos átlagban 17,4 Celsius-fok volt, ami 1,3 fokkal haladja meg az 1991-2020 közötti évek átlagát - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján hétfőn.

A májusról készített összefoglaló szerint a havi középhőmérséklet az ország középső és déli részén sokfelé meghaladta a 18 fokot, másutt síkvidéken többnyire 16-18 fok között volt, míg 15 fok alatti értéket csak a magasabb hegyeken mértek.

A hónap csapadéka országos átlagban az eddig beérkezett adatok alapján 69,6 milliméter volt, ami átlag közeli érték, ugyanis az 1991-2020 közötti évek átlaga 64,5 milliméter.

Hozzátették: a csapadék nagy része záporokból, zivatarokból hullott, emiatt kisebb területen belül is nagy különbségek alakultak ki a havi csapadékösszegekben. A szárazabb helyeken 30 milliméter alatt maradt a havi csapadék, ami többnyire az Alföldön fordult elő. A csapadékos nyugati, délnyugati országrészben viszont nagyobb területen 100 millimétert meghaladó csapadékot mértek májusban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Időjárás