Az E.ON ahol tud, segít – például Pápán a gólyáknak a fészekrakásban

Biztonságosan alapíthat családot a gólyapár.

Ilyen egy igazi "happy endig story". Négy napja került fel egy fotó a Pápán Hallottam Facebook csoportba, ahol az egyik csoporttag kért segítséget azzal kapcsolatban, hogy a Közgáznál lévő villanyoszlopra fészket próbálnak építeni a nagymadarak. Az E.On segítsége pillanatok alatt megérkezett, az áramszolgáltató ma fészektartót helyezett el az oszlopra, így biztonságosan alapíthat családot a gólyapár.

Gólyák, Pápa, Eon
Lampért Gábor

Az E.ON által biztosított fészektartókra a Nemzeti Parkok természetőrei hajlékony vesszőből font fészekalapot erősítenek, hogy vonzó legyen a fészek a madarak számára. A fészekfonat pereme amellett, hogy a tojást és a fiókát védi, nem engedi, hogy a zuzmóból, mohából belehordott bélést a szél elfújja.

Gólyák, Pápa, Eon
Lampért Gábor

A gólyák előszeretettel építik akár egy méternél is magasabbra fészkeiket, melyek súlya elérheti a több mázsát. Ez veszélyt jelent a madarakra és az áramhálózatra egyaránt. A természetvédelmi szakemberek ilyenkor az E.ON segítségével fészek-kikönnyítést végeznek, hogy a madarak biztonságosabban fészkelhessenek, és az áramellátást se veszélyeztessék.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű