Az egyik Strepfent nem szopogathatja a jövőben

Megtévesztheti a fogyasztókat, ami a dobozon szerepel, de biztonsági kockázatot nem jelent a gyógyszer.

Leállítja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Strepfen egyik szopogató tablettájának forgalmazását – vette észre a hatóság honlapján megjelent közleményt a Napi.hu . A szóban forgó tabletta a cukormentes, 8,75 mg-os, 24-es kiszerelésben árult gyógyszer, MH521 gyártási számmal.

Az indokolás szerint ugyanis a tabletta külalakja és íze nem felel meg a betegtájékoztatóban leírtaknak. Az OGYÉI kivizsgálta az esetet, és közölték: a tabletta küllemét és ízét is érintő gyártási módosításokat még nem tartalmazó betegtájékoztató került a dobozba, így viszont a gyógyszer nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben foglalt követelményeknek.

Az OGYÉI ugyanakkor leszögezi: a hiba nincs hatással a gyógyszer minőségére, betegbiztonsági kockázatot nem jelent, viszont a küllemi és ízbeli eltérés a betegek számára megtévesztő lehet. Amíg a gyártó nem helyez el jól látható figyelmeztető cédulát a címkén vagy a dobozban, a terméket nem forgalmazhatják, és a gyógyszertárakból is visszahívják.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek