Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Az elfoglalt ukrán területeken katonák ellenőrzik, hogyan szavaznak az emberek

Ajtóról ajtóra járnak. A helyiek megfélemlítésekről számoltak be, és arról, teljesen feleslegesnek érzik a szavazást.

Katonák ajtóról ajtóra járva viszik házhoz az urnákat az Oroszország által elfoglalt területeken tartott népszavazás részeként, amin arról dönthetnek, hogy függetlenné váljanak, és csatlakozzanak Oroszországhoz. Ukrajna és a nyugati országok már jelezték, hogy nem fogják elfogadni az eredményeket, mert a szabad választást nem tartják lehetségesnek.

A BBC-nek egy, az érintett területek egyikén élő nő elmondta, hogy a népszavazási lapra a katonák írják fel a választást, miután szóban el kell mondani nekik, hogy igennel vagy nemmel szavaznak-e a kérdésre. Egy másik nő pedig arról számolt be, hogy háztartásonként csak egy szavazólapot osztottak ki.

Orosz szavazás
AFP

A TASZSZ orosz hírügynökség közlése szerint a népszavazáson 23,6 százalékos volt a részvételi arány az első napon Donyeckben, míg az Interfax híre szerint Zaporizzsja megyében 20,5 százalék, Herszon megyében 15 százalék. A hirtelen megszervezett, öt napig tartó szavazást az ukrajnai szakadár „Donyecki és Luhanszki Népköztársaság”, valamint Herszon és Zaporizzsja megyék orosz ellenőrzés alá került területein tartják.

A Guardiannek Herszonban élő emberek elmondták, hogy nincsen semmilyen kampány a városban, és úgy érzik, hogy teljesen felesleges elmenniük szavazni, mert a szavazatokat úgyis úgy fogják megszámolni, hogy az eredmény az legyen, amit az oroszok akarnak. A lapnak szintén arról számoltak be, hogy házról házra járnak az urnákkal - írja az rtl.hu .

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek