Szombathely másodrangú városnak számít

"Hende Csaba megint olyannal dicsekszik, amihez semmi köze nincs." - Az Éljen Szombathely frakció közleménye.

A szombathelyi közgyűlés Éljen Szombathely frakciója közleményt juttatott el lapunkhoz, amit változtatás nélkül közlünk:

"Dr. Nemény András polgármester kezdeményezésére a Megyei Jogú Városok Szövetsége egységesen tárgyalt a kormánnyal a városokat több területen érintő kompenzációról. Az egyik tárgyalási pont a minimálbér emeléséhez kapcsolodó kormányzati bértámogatás volt. A kormány ígéretet tett arra, hogy megfizeti az önkormányzatok erre vonatkozó többletköltségeit (hisz a megfizetett járulékok amúgy is az államhoz kerülnek vissza) Mint hétfőn kiderült, Szombathely végül 488 millió forintot kap a tényleges 571 milliós többletteher helyett. Azaz 83 millió forintot saját magunknak kell előteremtenünk. 

Hende Csaba, aki ezidáig azt hangoztatta, hogy  semmilyen "postás" szerepet nem vállal  az önkormányzat és a kormány között, most hogy 4 nappal később értesült a tárgyalások ezen eredményéről, hirtelen saját érdemnek tulajdonítja azt.  A 83 millió forint mínusznak, amelyet utak felújítására, parkolók építésére vagy akár játszótér létesítésére is költhetné a város, nem örülni kellene, hanem szerényen csöndben maradni. 

Sajnos azonban az összkép még ennél is rosszabb, mert a tárgyalásokon az derült ki, hogy Szombathely nem fog helyi iparűzési adó kompenzációt kapni, azaz 1,2 milliárd forint további veszteség éri. Nem úgy, mint azokat a szerencsés városokat, akiknek rendesen dolgozó, a kormány által is komolyan vett országgyűlési képviselőjük van. A szombathelyiek jövő péntektől aláírásukkal üzenni fognak Hende Csabának, hogy olyan országgyűlési képviselőt akarnak, aki elvégzi a munkáját és nem hagyja, hogy Szombathely másodrangú város legyen.

Szombathely, 2022. január 20.

A frakció nevében:

Tóth Kálmán 

Frakcióvezető"

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek