Az elnökségnek vége, a területi igazgatók ideje jön

Sok pénz volt a kasszában, miközben a csapatok semmit nem kaptak. Az MLSZ meg akarta szüntetni az államot az államban. Területi igazgatóságot hoztak létre.

Többször beszámoltunk már róla, hogy a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség hatásköre gyakorlatilag teljesen megszűnik és az eddigi szerepét – csökkentett hatáskörrel – a területi igazgatóságok veszik át.

– Egyelőre semmit nem tudunk az új felállásról – mondta a Nyugat.hu-nak az egyik megyeis csapat vezetője. Kaptunk egy értesítést arról, hogy más számlaszámra utaljuk a pénzeket.

És nagy valószínűséggel a kutya éppen itt van elásva. A pénznél. Csányi Sándor MLSZ elnöki kampányában (már amennyire szüksége volt kampányra) feltételként szabta, hogy a tagság támogassa őt a megyei szövetségek teljhatalmának megszüntetésében és az irányítás központosításában.

Csányi törekvései célba értek. A szövetségek tényleges hatalma megszűnt és nem kell túlságosan a lapok mögé nézni, hogy tisztán látsszon, előbb-utóbb a teljes elsorvasztásuk is megtörténik.

Csak a tisztán látás végett: a területi igazgatókat az MLSZ nevezi ki és a bankszámlaszámot budapesti bankba vezetik, míg a Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségét helyben választották és saját bankszámlaszáma volt.

Amelyen a Nyugat.hu információi szerint jelentős összeget talált az új vezetés. Furcsa ez annak tükrében, hogy a kis csapatok folyamatosan a magas költségekre panaszkodtak.

– Egyrészt nem lepődök meg, hogy komoly tartalékokat halmozott fel a szövetség, mert a csapatok a befizetett pénzekből nem sok mindent láttak vissza. A „Tescós labdákra” nem lehet ennyi pénzt elverni – mondta az általunk megkérdezett vezető, aki azt is elmondta, hogy viccesek voltak azok a sorsolások is, amelyeket egy egy tisztújítás alatt tartottak a résztvevők között.

– A szögletzászlókat többnyire ugyanazok nyerték – mondta.

Gerencsér Tibor hosszú évekig erős kézzel tartotta magánál a hatalmat.

– Sokan fellégeznek azzal, hogy távozik és nem lesz hatalom a kezében – mondja informátorunk.

Dobány Lajos a Haladással sikeres volt

Az MLSZ mindenesetre jól átlátta a megyei szövetségek vízfejűségét, működési hibáját, belterjességét. A területi igazgató kinevezésénél pedig úgy tűnik, tutira ment. Dobány Lajos a Haladásnál bizonyította rátermettségét, gazdasági és szakmai alapon egyaránt.

A posztra egyébként Illés Zoltán, aki jelenleg menedzserként dolgozik, Varga Zoltán, a Haladás és ZTE korábbi kapusa és Gerencsér Tibor pályázott.

Egyelőre nincs vélemény

Az általunk megkeresett klubvezetők közül egy ember vállalta, hogy legalább név nélkül elmondja véleményét.

– Az új felállással kapcsolatban a zuhanyhíradókból összeszedett információk ismeretében optimista vagyok. De várjuk ki a végét. Ha véletlenül a régi idők szelleme köszönt vissza, akkor nem szeretném ezzel a nyilatkozattal eleve elvágni magam attól, hogy nyerjünk egy szögletzászlót – mondta nevetve.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport