Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első magyar szépségkirálynő tragédiája

Molnár Csilla tizenhét évesen, 31 éve lett öngyilkos.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fiatal nőt a sajtó szenzációéhsége és gátlástalansága tragikus helyzetbe sodorja. A zaklatások,a lelki terror átformálják személyiségét. A közönyből, a fásultságból a tudat alatti agresszióból fakadó végső elhatározása, odáig vezet, hogy lelövi az újságírót. Úgy érzi tettével, amiért bűnhődnie kell, bosszút állt megaláztatásáért, helyreállította méltatlanul megtépázott tisztességét.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Az idézet Heinrich Böll Katharina Blum elveszett tisztessége című könyvéből való.

Az első magyar szépségversenyt a Szépleányok című dokumentum film örökítette meg

Az 1985-ös magyarországi szépségkirálynő-választás győztesének története, más végkifejlettel, de kísértetiesen hasonlít erre. A fonyódi Molnár Csilla 1985 októberében a Budapest Kongresszusi Központban huszonöt lány között lett első.

Győzelméért egy Pierre Cardin kosztümöt, egy háromnapos bécsi kirándulást, az Izsáki Állami Gazdaság ajándékcsomagját, valamint a Centrum Áruház 50 ezer forintos reklámszerződés-ajánlatát kapta és indulhatott az 1986-os máltai Miss Európa versenyen, ahol végül a harmadik helyet szerezte meg.

Mindössze 17 éves volt
Nyugat.hu

Nem lehet pontosan tudni, hogy mi vezetett az 1986. július 10-én bekövetkezett öngyilkosságához. Megviselhették a titkos viszonyt folytatott egy 41 éves herceggel -típusú pletykák, kizsigerelték a verseny szervezői, gimnáziumi tanulmányi eredményei rosszabbodtak, folyamatosak voltak a családi veszekedések és ezért nem engedték elutazni a Miss World versenyre - bármelyik és egyszerre az összes is vezethetett egy törékeny, éppen csak felnövőfélben lévő fiatal lány tragédiájához.

Csilla tragédiája több popdalt is ihletett

Az Első Emelet A szépek szépe balladáját neki címezte alig pár hónappal halála után, majd pár évvel később Menyhárt János zenéjével és Miklós Tibor szövegével Homonyik Sándor előadásában szólalt meg az Álmodj, királylány , amiből sláger is lett.

A bekövetkezett haláleset után született riportok és könyvek is csak találgatnak. Katharina Blum lelőtte bajának okozóját, Molnár Csilla fantomjai testetlenek voltak és végül csak maga ellen fordulhatott. Búcsúlevelet írt, gyógyszereket vett be, holttestét fonyódi lakásukban a szülei találták meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés