Az emelkedő rezsi miatt bezárnak egy kollégiumot Somogyban

Habár holnap kezdődik a tanítás, még a tanárok sem tudják, hogyan tovább.

A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) bezárja a Dráva Völgye Technikum és Gimnázium középrigóci kollégiumát, ahová mintegy három tucat erdésztechnikusi képzésen részt vevő fiatal lakott. Hivatalosan ugyan nem indokolták a lépést, ám a nevelőtanároktól kapott tájékoztatás szerint a drasztikusan megnövekedett gáz- és áramárak állnak a döntés mögött - számolt be a Népszava .

Mint írják, a kollégium Barcstól úgy hat kilométerre az erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működött. A közel száz éve épült kúria és 35 hektáros parkja 1960 óta ad otthont a középiskolának: itt laknak a diákok, a mellé felhúzott iskolaépületben pedig a szakmai tantárgyak többségét tanulják.

Sokan úgy gondolják, hogy a döntéssel éppen a lényege veszik el a képzésnek, hiszen a normális erdészképzés elengedhetetlen része, hogy a diákok folyamatosan a természetben legyenek, ne pedig csak heti egyszer a szakmai tantárgyak napján vigyék ki őket az erdőbe - fogalmazott az egyik szülő.

A lap szerint most fogalma sincs senkinek, hogyan lesznek ezután az órák, még a tanárok sem tudják, miközben csütörtökön kezdődik a tanítás. Az iskolától semmilyen hivatalos információ nem érkezett, és a lap kérdéseire sem válaszolt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet