Az EU lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, fegyvert szállít Ukrajnába, és betiltja az orosz állami csatornákat

A fegyverszállítást vízválasztó pillanatnak nevezte, mert ilyenre az EU történelme során korábban soha nem volt példa.

Az Európai Unió betiltja a Russia Today és a Sputnik orosz hírügynökségeket - közölte Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője – írja a CNN nyomán az szmo.hu .

"A mai napon fontos lépést tettünk annak érdekében, hogy elzárjuk a csapot az oroszok európai információs manipulációjában azzal, megtiltjuk a Russia Today és a Szputnyik műsorainak sugárzását az Európai Unióban" - mondta a döntést bejelentő sajtótájékoztatón.

Ursula von der Leyen emellett bejelentette, hogy az Európai Unió lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt. Az Európai Bizottság elnöke azt is bejelentette, hogy az EU fegyvereket szállít Ukrajnába. Ezt vízválasztó pillanatnak nevezte, mert ilyenre az EU történelme során korábban soha nem volt példa.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek