Az Európai Néppárt frakciójába jelentkezett a Tisza Párt

A szabályok szerint a frakció elnöksége megvizsgálja a kérelmet, majd a tagok szavazni fognak a kérelemről.

A Telex az Európai Néppártnak feltett kérdésére derült ki, hogy a Tisza megválasztott európai parlamenti képviselői jelentkeztek frakciójukba.

Pedro López de Pablo kommunikációs igazgató közölte: a szabályaikat követve, először majd a frakció elnöksége vizsgálja meg a kérelmet „ugyanabból az országból azokkal az EP-képviselőkkel, akik már a Néppárt tagjai”. Ezután a frakció tagjai szavaznak arról, hogy elfogadják vagy elutasítják-e a kérelmet, ami a leadott szavazatok többségével mehet át.

A Fidesz 2021-ben távozott a kizárása felé haladó európai parlamenti frakcióból, ahol már felfüggesztették, majd a csoport mögött álló európai pártcsaládból is kilépett, de a Kereszténydemokrata Néppártból (KDNP) Hölvényi György maradt. A kormánypártok mostani közös EP-választási listájáról is ő áll egyedüli bejutó helyen KDNP-sként.

A néppártiak június 18-ra tervezik az alakuló ülésüket. Pedro López de Pablo megerősítette, hogy ha nem változik a napirend, akkor a Tisza és más pártok kérelmeivel ekkor foglalkoznak majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek