Az év elejére már 222 ezren lehettek munkanélküliek a KSH szerint

22 ezerrel kevesebben dolgoztak januárban, mint ősszel.

Tavaly november és idén január között 4 millió 718 ezren dolgoztak, ami visszaesést jelent a tavalyi negyedik negyedében látott 4 millió 740 ezres adathoz képest – írja a KSH számai nyomán a Portfolio.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A KSH modellbecslése szerint januárban 4,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta: Ez 222 ezer munkanélkülit jelentett.

A munkanélküliek száma 2023 végén indult meredek emelkedésnek. A lap számításai szerint ha a hivatal nem pontosítaná becsléssel a munkanélküliségi adatokat, akkor a nyers munkanélküliségi adatok 5 százalékos rátát mutatnának, ami közel 250 ezer állástalant jelent.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek