Az Év Vasi Embere: Németh István

A szombat esti megyebálon éjfélkor adták át a kitüntetést.

Ahogy azt másfél napja megírtuk Szavazzanak, ki érdemli meg a legjobban az Év Vasi Embere címet! 2017. January 06. 19:34 , hagyományosan a Megyebálon hozzák nyilvánosságra, kit választottak meg az Év Vasi Emberének. Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület így ismeri el azokat a köztiszteletben álló személyeket, akik a gazdaság, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a művészetek terén a legtöbbet tették előző évben Vas megyéért.

A többlépcsős választás (nyilvános ajánlások, zárt szavazás) után a 2017-es Kőszegen megrendezett Megyebálon

Németh Istvánt választották meg az Év Vasi Emberének

Németh István az Év Vasi Embere
Tánczos Mihály

Németh István a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetemen végzett fizikusként. Ezt követően az Egyesült Államokban a New Yorki Állami Egyetemen szerzett fizikus PhD-minősítést, ahol később tanított is. 12 év külföldi oktatói, kutatói munka után 2006-ban tért vissza szülővárosába, hogy itthon kamatoztassa tudását, segítse a helyi felsőoktatás, a város és a régió fejlődését.

Jelenleg a Savaria Egyetemi Központ irányításával megbízott rektorhelyettes. Oktatói munkája mellett meghatározó alakja volt a gazdasági szereplők által megfogalmazott igényekre alapuló gépészmérnökképzés beindításának. Töretlen hittel és múlhatatlan lelkesedéssel dolgozik a szombathelyi felsőoktatás reformján. Ennek első eredménye, hogy a Savaria Egyetemi Központ 2017. február 1-től az ELTE-be integrálódva folytatja majd működését, hogy megújulva, a régió legszínvonalasabb felsőoktatási képzési központjává váljon.

Saját példáján keresztül is buzdítja a fiatalokat arra, hogy külföldi tanulmányaik, kutatómunkáik után minél nagyobb számban térjenek haza, hogy itthon dolgozva a régióban, versenyképes gazdasági környezet és jól képzett munkaerőbázissal rendelkező városok alakuljanak ki, működjenek. Felesége matematikus, két fiú büszke édesapja.

Olvasóinkkal is megszavaztattuk a jelölteket

Első helyen Szijártó Valéria, Sárvár jegyzője végzett, őt követi stabilan Németh István rektorhelyettes, majd dr. Schneider Ferenc infektológus.

A megyebálon készült képeinket ide kattintva nézheti meg Amíg ön aludt, így bálozott a Vas megyei elit Kőszegen 2017. January 08. 09:59 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet