Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az Év Vasi Embere: Németh István

A szombat esti megyebálon éjfélkor adták át a kitüntetést.

Ahogy azt másfél napja megírtuk Szavazzanak, ki érdemli meg a legjobban az Év Vasi Embere címet! 2017. January 06. 19:34 , hagyományosan a Megyebálon hozzák nyilvánosságra, kit választottak meg az Év Vasi Emberének. Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület így ismeri el azokat a köztiszteletben álló személyeket, akik a gazdaság, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a művészetek terén a legtöbbet tették előző évben Vas megyéért.

A többlépcsős választás (nyilvános ajánlások, zárt szavazás) után a 2017-es Kőszegen megrendezett Megyebálon

Németh Istvánt választották meg az Év Vasi Emberének

Németh István az Év Vasi Embere
Tánczos Mihály

Németh István a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd a Szegedi Tudományegyetemen végzett fizikusként. Ezt követően az Egyesült Államokban a New Yorki Állami Egyetemen szerzett fizikus PhD-minősítést, ahol később tanított is. 12 év külföldi oktatói, kutatói munka után 2006-ban tért vissza szülővárosába, hogy itthon kamatoztassa tudását, segítse a helyi felsőoktatás, a város és a régió fejlődését.

Jelenleg a Savaria Egyetemi Központ irányításával megbízott rektorhelyettes. Oktatói munkája mellett meghatározó alakja volt a gazdasági szereplők által megfogalmazott igényekre alapuló gépészmérnökképzés beindításának. Töretlen hittel és múlhatatlan lelkesedéssel dolgozik a szombathelyi felsőoktatás reformján. Ennek első eredménye, hogy a Savaria Egyetemi Központ 2017. február 1-től az ELTE-be integrálódva folytatja majd működését, hogy megújulva, a régió legszínvonalasabb felsőoktatási képzési központjává váljon.

Saját példáján keresztül is buzdítja a fiatalokat arra, hogy külföldi tanulmányaik, kutatómunkáik után minél nagyobb számban térjenek haza, hogy itthon dolgozva a régióban, versenyképes gazdasági környezet és jól képzett munkaerőbázissal rendelkező városok alakuljanak ki, működjenek. Felesége matematikus, két fiú büszke édesapja.

Olvasóinkkal is megszavaztattuk a jelölteket

Első helyen Szijártó Valéria, Sárvár jegyzője végzett, őt követi stabilan Németh István rektorhelyettes, majd dr. Schneider Ferenc infektológus.

A megyebálon készült képeinket ide kattintva nézheti meg Amíg ön aludt, így bálozott a Vas megyei elit Kőszegen 2017. January 08. 09:59 .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet