3 214 611 Ft, 145 támogató. Köszönjük!
Légy része az igazságnak!

Az idősek lövészárkot ásnak, az óvodások menetgyakorlatoznak Oroszországban

Militarizálódik az ország, a gyerekeket lőni és gránátot dobni tanítják.

Oroszországban az óvodás gyerekek egyenruhát öltenek, és menetgyakorlaton vesznek részt, az idősebbeket pedig megtanítják lövészárkokat ásni, gránátot dobni és éles lőszerrel lőni – írja a CNN nyomán az rtl.hu .

A militarizálódást mutatja az is, hogy országszerte dicsőítik az iskolákban a fegyveres szolgálatot, sok helyen pedig tinédzserek alakítanak „önkéntes társaságokat” .

A folyamat nem spontán következménye az ukrajnai háborúnak, a CNN szerint ugyanis ezt a moszkvai kormány idézte elő szándékosan. Még a tantervet is megváltoztatták, így „A szülőföld biztonságának és védelmének alapjai” címmel kötelező órákat tartanak a katonai-hazafias értékekről, a frissített történelemkönyvek pedig az orosz katonai diadalokat hangsúlyozzák.

Szergej Kravcov oktatási miniszter azt mondta, hogy jelenleg mintegy 10 ezer úgynevezett katonai-hazafias klub működik az orosz iskolákban és főiskolákon, ezeknek negyedmillió tagjuk van.

Az oktatási minisztérium tanfolyamokat hirdetett, amelyeken a diákok katonai egységeket látogatnak meg, és katonai-sportjátékokat játszanak, találkoznak a személyzettel és a veteránokkal, valamint drónvezérlést is tanulnak.

A középiskolás diákokat éles lőszer használatára is megtanítják. A rendszert idén még csak tesztelik és várhatóan jövőre vezetik be.

Az Oroszország története című új tankönyv borítóján a krími híd látható, és egy új fejezetet szenteltek Ukrajna közelmúltbeli történelmének. Beszédesek a fejezetek címei is: „A történelem meghamisítása”, „A nácizmus újjáéledése”, „Ukrán neonácizmus” és „Oroszország a hősök országa” című rovatai.

A CNN kutatása szerint Oroszországban hét-nyolc éves gyerekek kapnak alapvető katonai kiképzést. Júliusban például Belgorodban hívójeleket adtak maguknak a gyerekek, és olyan gyakorlatokon vettek részt, amelyek magukban foglalták az automata fegyverek használatát, a géppuska összeszerelését és az akadálypályán való átjutást.

Májusban Krasznodarban több tucat, hét-nyolc évesnél nem idősebb gyerek vonult fel katonai és haditengerészeti egyenruhában, néhányan automata fegyverutánzatot szorongatva

.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek