Az iváncsai akkugyár kirúgott kirgiz dolgozói ürülékkel kenték össze a mosdókat

A leépítés akár ezer embert is érinthet, ami az alkalmazottak 70 százaléka.

309 kirgiz vendégmunkást küldött el Több száz dolgozót rúgtak ki az iváncsai akkugyárból May 12. 21:03 iváncsai gyárából a koreai SK Innovation az elektromos autók iránti kereslet csökkenése miatt, amit a vendégmunkások nagyjából érthető módon úgy reagáltak le, hogy ürülékkel kenték össze az összes mosdót – írja a Magyar Hang, akiknek Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke vázolta fel az iváncsai hangulatot.

Székely hozzátette, ez a leépítés akár ezer embert is érinthet, ami az alkalmazottak 70 százaléka. Paczolay Máté külügyi szóvivő hétfőn azt mondta: a dél-koreai cég gyárában egyelőre próbaüzem zajlik, amely időszak alatt átmeneti keresletcsökkenés volt tapasztalható a világpiacon, ezért küldték el a külföldi munkavállalókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek