Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az MSZP a közszolgálati televízióra bízná az alsósok távoktatását

Kunhalmi továbbá arra kérte a kormányt: biztosítson lehetőséget arra, hogy mindenkin elvégezhessék a koronavírustesztet.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes szerint Orbán Viktor későn ismerte fel, mi a helyes cselekedet, amikor csak péntek este jelentette be az iskolák bezárását. Mint mondta: „A kormányfővel nagyot fordult a világ pénteken, mivel reggel még a pedagógusokat fizetetlen szabadsággal, a diákokat pedig a tanév megismétlésével fenyegette, estére azonban a társadalmi nyomás hatására elismerte, hogy makacssága rossz útra terelte volna a koronavírus kezelését.” - írja a 24.hu.

Az MSZP horvát mintára kezdeményezi, hogy: a közszolgálati televízió vállalja magára az alsó tagozatos diákok tananyagának terjesztését, a felsősöknek és a középiskolásoknak pedig vezessék be a távoktatást. A szocialista képviselő felrótta a kormánynak, hogy 2010 után leállította azon digitális tananyag-fejlesztéseket, melyeket az előző kormányok elkezdtek, s úgy véli, ezek leporolása segítséget jelenthet. Kijelentette, hogy az érettségi nem halasztható, ugyanis minden jogi és technikai eszköz megvan arra, hogy az eredetileg május 4-én kezdődő vizsgákat megtartsák, ha kell, akkor kizárólag az írásbeli feladatokkal.

Kunhalmi továbbá arra kérte a kormányt: biztosítson lehetőséget arra, hogy mindenkin elvégezhessék a koronavírustesztet, aki fertőzöttnek érzi magát, az óvodákat is zárják be egységesen, az ott dolgozókat is részesítsék megfelelő díjazásban, a gyermekeikkel otthon maradó szülők keresetpótló támogatása egyezzen meg a korábban kapott bérrel, kapjanak védőfelszereléseket és többletforrást az önkormányzatok a rendkívüli kiadásokra. Az MSZP szerint 600 milliárd forintot kellene a költségvetésben átcsoportosítani: a 450 milliárd forintos tartalék mellett a csaknem 100 milliárd forintból működő közszolgálati média büdzséjének megfelezésével, valamint a propagandaminisztérium 150 milliárd forintos keretének elvételével.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra