Az NVB zöld utat adott Magyar Péter pártjának

Indulhat a választáson.

Elindulhat Magyar Péter pártja, a Tisztelet és Szabadság Párt, vagyis a TISZA a június 9-i választáson - döntött a Nemzeti Választási Bizottság - írja a hvg.hu.

Magyar Péter a TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt Megvan, melyik párttal indulna az EP-választáson Magyar Péter (frissítve) April 10. 16:36 nyilvántartásba vételét kérte a Nemzeti Választási Bizottságtól, de nemcsak az európai parlamenti választásra, amelynek nyilvános képviselőjelölti castingját már elindította, hanem az önkormányzati választásra. Az NVB csütörtök délutáni online ülésén részt vett Magyar Péter is.

A párt nyilvántartásba vételéről szóló napirendi pont vitájában az ülésen elhangzott, hogy az eredeti bejelentéskor nem kérték a rövidített név és a logó feltüntetését, csak utólag, de végül is ez megtörtént a döntésig.

Végül a döntés is megszületett: Magyar pártját, a Tisztelet és Szabadság Pártot, mint jelölő szervezetet egyhangúlag nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság – logóstul és rövidített névvel együtt.

Magyar Péter pártja, nem lehetett újonnan alapított párt, hanem egy korábban bejegyzett, parlamenti mandátummal nem rendelkező, sőt még a parlamenten kívül is viszonylag ismeretlennek számító formáció. Magyar Péter ugyanis direkt ilyet keresett.

Saját, frissen alapított párt szóba sem jöhetett, ugyanis magyar csak március 15-én állt a nyilvánosság elé – az első, Andrássy útra meghirdetett tüntetésén – azzal, hogy politikai ambíciói vannak.

A június 9-i összevont EP-s és önkormányzati választást azonban már pár nappal korábban, március 12-én kiírta Sulyok Tamás köztársasági elnök. Ez pedig behatárolta Magyar mozgásterét, mivel a választáson a törvény szerint csak olyan párt indulhat, amely a kiírás pillanatában, március 12-én már be volt jegyezve.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet