Az omikron variánasok miatt új oltási program indul Magyarországon

Moderna oltóanyagot vásárolt az Orbán-kormány.

Hozzávetőleg 700-800 ezer adag, az új omikron variánsokra frissített Moderna oltóanyagot vásárolt az Orbán-kormány – közölte a Népszava érdeklődésére Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság konferenciáján csütörtökön.

Hozzátette: az oltóanyag a közbeszerzési eljárás befejeződésével válik elérhetővé a lakosság számára. A vakcinát elsősorban azoknak ajánlják, akik a térítésmentes influenza-elleni oltásokra jogosultak.

Magyarországon térítésmentes az influenza oltóanyag

a 60 éven felülieknek,

a krónikus légzőszervi, szív-, érrendszeri, illetve anyagcsere-betegségben,

veleszületett vagy szerzett immunhiányban szenvedőknek.

Szintén térítésmentesen kérhetik az influenza-elleni vakcinát a várandós vagy a gyermekvállalást tervező nők,

a tartós ápolási, illetve egyéb gondozó intézményben élők.

A védőoltás javasolt az egészségügyben, illetve a szociális intézményekben dolgozóknak is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek