Az orosz Duma szeptember 29-én kezdi tárgyalni az ukrajnai területek elcsatolását

Az igazi kérdés, mit csinál ezután Putyin elnök?

Az orosz Állami Duma alsóháza szeptember 29-ére tűzte ki a most „népszavazást” tartó, oroszok által megszállt ukrajnai régiók befogadásáról szóló vitát - írja a Guardian nyomán a 168ora.hu . A szavazások, amelyeket katonákkal kísért hivatalnokok házról-házra járva folytatnak le, teljesen egyértelműen megjósolható kimenetelűek, szinte bizonyos, hogy azok az Oroszországhoz való csatlakozás kérelmezését eredményezik majd.

Az orosz Taszsz hírügynökség idézte Gyenyisz Pusilint, aki azt mondta, semmiféle új prioritást nem jelent az, ha hivatalosan is Oroszország részévé válnak. A menetrend szerint az alsóház már csütörtökön kész lehet a szavazással, és ugyanezen a napon - moszkvai hírügynökségeknek nyilatkozó parlamenti források szerint - még a felsőházon is átverheti a javaslatot.

Ezek után a két kamara együttes ülése előtt Putyin pénteken jelentheti be az annexiót. Elemzők szerint az nem csupán a tömeges mobilizációnak ad honvédő-jogalapot, de arra is alkalmas, hogy az orosz elnök leszögezze, az elfoglalt területek elleni ukrán támadás Oroszország elleni támadás, amely ellen „minden eszközzel védekezhetnek”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t