Az szja visszatérítés már visszavándorolt a költségvetésbe

Az állam áfabevétele 2022 első félévében 800 milliárd forinttal több, mint az előző év azonos időszakában.

A Magyar Államkincstár első hathavi adatai alapján a száguldó infláció alaposan megtömi a költségvetést, és a megemelt rezsi 27 százalékos áfája még nem is látszik a számokban, írja az átlátszó.hu .

Az állam áfabevétele 2022 első félévében 800 milliárd forinttal több, mint az előző év azonos időszakában. Ez az összeg 100 milliárddal magasabb a választás előtt kiosztott szja-visszatérítésnél.

Az Átlátszó a K&H és az ado.hu elemzéseire hivatkozva írja, hogy a hatszázezer forintos többletet az emberek a mindennapi kiadásokra és megtakarításokra használják fel, mivel az első félévben elszabadult az infláció, az élelmiszerek ára pedig több mint 22 százalékkal nőtt.

Ez alapján az látszik, hogy „az szja-visszatérítés az elszabaduló árak miatt már az év első hat hónapjában visszavándorolt a családoktól a költségvetésbe.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek