Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az unión kívüliség előnyeiről is beszélt Orbán Viktor a rádióban

Mi nem adjuk fel olyan könnyen, mint a lengyelek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a lengyel kormány tegnap késő este úgy nyilatkozott, hogy bizonyos körülmények mellett hajlandó elállni a vétótól.

Mi nem hajlunk olyan könnyen

Az európai uniós országok többsége, úgy véli, hogy a koronavírus okozta válság megsegítésére létrehozott támogatási alapot, a költségvetést, és a jogállamisági vitát egyszerre kell tárgyalni. Magyarország ezzel nem ért egyet, a magyar kormány ragaszkodik ahhoz, hogy külön kell ezeket tárgyalni – közölte Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette, hogy Magyarország elfogadja a támogatási alapot, és a költségvetést, de a jogállamisági vitát el kell halasztani.

A lengyelek sem állhatnak el a vétótól, mert a két ország közös nyilatkozatot adott ki, amiben leszögezték, hogy egymást támogatják, és nem fogadnak el olyan egyezményt, amely Lengyelországot vagy Magyarországot bármilyen szinten rosszul érinti – emelte ki.

Tudja, mi van a háttérben

Egyetlen országot sem lehet olyan dologra rákényszeríteni, amit az az ország nem akar. Magyarország pedig nem akar migránsokat befogadni. A mostani intézkedések, próbálkozások középpontjában az áll, hogy rákényszerítsék, Magyarországot és Lengyelországot, hogy bevándorlókat fogadjon be. A mostani intézkedések is azt szolgálják, hogy erre egy jogi alapot teremtsenek – fogalmazott.

Orbán Viktor
MTI/Szigetváry Zsolt

Nem Magyarország miatt nincs megállapodás, hanem azon országok miatt, amelyek rá akarják kényszeríteni Magyarországot arra, hogy változtassa meg migrációs politikáját és fogadjon be migránsokat.

Ne lepődjünk meg azon, hogy az unió szavazati jogokat és lakásokat akar adni a migránsoknak. Azért nem kell meg ezen meglepődni, mert ez maga a Soros-terv. Ezért is ellenáll Magyarország

Az biztos, hogy ha a baloldal 35 millió migránsnak ad szavazati jogot, akkor a sokáig számíthatnak ezeknek a bevándorlóknak a szavazatára.

Azt is lehet látni, hogy a magyar baloldal is ezt szeretné megvalósítani Magyarországon. A migránsokkal a baloldal nyerni, az ország viszont veszíteni fog, hiszen a migránsok alapjaiban alakítanák át a teljes európai és magyar kultúrát – fogalmazott Orbán Viktor.

Nem lát összefüggéseket

Orbán Viktor elmondta, hogy egyelőre még nem lehet összefüggéseket találni aközött, hogy kipattant a Szájer-ügy, és hogy a Néppárt megtámadta Deutsch Tamást. Ez egyelőre csak fantázia, és a politikai életben ennek nincs helye.

Az unión kívül is van élet

A britek csapást mértek az unióra. Hiába hangoztatta az unió, hogy meggyengültek a kilépéssel. Azzal, hogy már az Egyesült Királyságban pár héten belül elkezdik az oltásokat bebizonyították azt, hogy sokkal jobban járnak azok, akik kilépnek az unióból.

Bebizonyosodott, hogy míg az unióban a politikusok politikai vitákat folytatnak, egymást támadják, akár a jogállamiság kérdésével is, addig az unión kívüliek hatékonyan védik meg polgáraikat azáltal, hogy a tényleges problémákra fókuszálnak – mondta a kormányfő.

Magyarország megtesz mindez azért, hogy ahonnan csak lehet, vakcinát szerezzen be.

És nálunk?

Azt is elmondta, hogy jövő héten már lehet regisztrálni a vakcinára, de a jelentkezési sorrend nem befolyásolja majd a beoltások fontossági sorrendjét. A regisztrációval csak az igényfelmérést szeretnék elvégezni.

Az operatív törzs már meghatározta, azt a sorrendet, hogy kik fognak részesülni először a vakcinából, ezek az egészségügyi dolgozók lesznek, akiket majd a súlyos állapotban lévők fognak követni – közölte.

A december 11 utáni szabályokról a hétfőn reggeli operatív törzs ülésén fognak dönteni. Azt azonban kiemelte, hogy a szakértők minden nagyobb volumenű enyhítést ellenezzenek.

"A magyar nemzet egységes, oszthatatlan és a határokon átívelő. Amíg nincs hatalmon a baloldal, addig ez így is marad"

– mondta Orbán Viktor,

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra