Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az USA készül a szélsőségesek tüntetéseire

Ellenőrzőpontok, szögesdrót, katonai mozgósítás.

Az amerikai hírszerzés és az FBI figyelmeztetései alapján vasárnapra, illetve az azt követő napokra az USA államainak fővárosaiban fegyveresek demonstrációira számítanak a hatóságok. A megmozdulásokat a mind ez idáig alá nem támasztott választási csalási vádak fűtik, melyeknek első számú terjesztője maga Donald Trump, a leköszönő elnök.

Több mint egy tucat állam mozgósította a Nemzeti Gárda tagjait, hogy a központi adminisztráció épületeit biztosítsák, miután a biztonsági fenyegetésekről szóló híreket megerősítették a szövetségi nyomozók. A megmozdulásokon felfegyverzett szélsőjobboldaliakra is számítanak.

Több állam fővárosában átmenetileg lezárták a közterületeket az adminisztratív épületek körül. A biztonsági intézkedések közé tartozik például fémkordonok telepítése, ellenőrzőpontok felállítása, valamint alkalmasint több száztól több ezerig terjedő létszámú nemzeti gárdista összevonása. A Reuters tudósítása szerint Washingtonban több zászlóaljnyi egyenruhás gárdista állt pozícióba a város központjában, további mintegy 25 ezer pedig Joe Biden megválasztott elnök szerdai beiktatásának biztosítására készül. - írja a Mérce .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek

Tovább az oldalra