Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az USA kivonja csapatai negyedét Németországból

A jelenlegi 34500 fős kontingensből 25 ezer fő marad csak hátra.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

9500 fővel, vagyis jelenlegi létszáma több mint negyedével csökkenti Németországban állomásozó csapatai létszámát az amerikai haderő. A most bejelentett lépés után a jelenlegi 34500 fős kontingensből 25 ezer fő marad csak hátra.

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár között most éppen feszült a viszony, miután Merkel megfúrta Trump tervét arról, hogy hirtelen tartsanak egy G7 csúcstalálkozót a járvány sújtotta Egyesült Államokban. Kormánya képviselői ezért most sietve hangoztatták, hogy a csapatkivonásnak semmi köze a két vezető vitájához, a lépést már tavaly szeptember óta készítik elő, az indoka pedig az, hogy a NATO megnövekedett költségvetése már nem indokolja ilyen nagy létszámú haderő állomásoztatását Németországban.

A tervek szerint a Németországból kivont csapatok egy része a szomszédos Lengyelországban lesz majd elszállásolva, egy részük hazatér, további részeik pedig más szövetségesekhez kerülnek. - írja a 444.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírek

Hirdetés