Azért csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, mert máshogyan kell számolniuk a kórházaknak

Pénteken még 695-en szorultak gépi lélegeztetésre, a hétfő reggeli adatok szerint viszont 538-an.

A hétfőn reggeli friss adatok Közel 30 ezer fertőzöttet találtak a hétvégén, 460-an hunytak el 2021. November 29. 09:34 szerint 538-an vannak lélegeztetőgépen. Pénteken ez a szám még 695 volt, pedig a kórházban kezeltek száma péntek óta 6913-ról 7438-ra nőtt.

A 444.hu-nak egy orvos azt írta, központilag változtattak a kórházi adatszolgáltatáson.

"Már csak azokat lehet lélegeztetett betegnek megjelölni, akiket invazívan (intubálva, a légcsőbe helyezett tubuson keresztül) lélegeztetnek. Már nem lehet lélegeztetettnek jelenteni azokat a betegeket, akik nem-invazívan (pl. arcmaszkon vagy egyéb módon, de géppel) kell segíteni a légzését. Kevésbé írja le a magyarországi COVID ellátás helyzetét, de papíron jobban néz ki” - idézi a lap az orvost.

A 444.hu megkereste a Koronavírus Sajtóközpont is, ahonnan megerősítették, hogy a kórházaktól külön kérnek adatokat az invazívan és a nem-invazívan lélegeztetettekről, viszont a hétfői adatközlésben csak az előbbi szerepel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hírek