Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Azért csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma, mert máshogyan kell számolniuk a kórházaknak

Pénteken még 695-en szorultak gépi lélegeztetésre, a hétfő reggeli adatok szerint viszont 538-an.

A hétfőn reggeli friss adatok Közel 30 ezer fertőzöttet találtak a hétvégén, 460-an hunytak el 2021. November 29. 09:34 szerint 538-an vannak lélegeztetőgépen. Pénteken ez a szám még 695 volt, pedig a kórházban kezeltek száma péntek óta 6913-ról 7438-ra nőtt.

A 444.hu-nak egy orvos azt írta, központilag változtattak a kórházi adatszolgáltatáson.

"Már csak azokat lehet lélegeztetett betegnek megjelölni, akiket invazívan (intubálva, a légcsőbe helyezett tubuson keresztül) lélegeztetnek. Már nem lehet lélegeztetettnek jelenteni azokat a betegeket, akik nem-invazívan (pl. arcmaszkon vagy egyéb módon, de géppel) kell segíteni a légzését. Kevésbé írja le a magyarországi COVID ellátás helyzetét, de papíron jobban néz ki” - idézi a lap az orvost.

A 444.hu megkereste a Koronavírus Sajtóközpont is, ahonnan megerősítették, hogy a kórházaktól külön kérnek adatokat az invazívan és a nem-invazívan lélegeztetettekről, viszont a hétfői adatközlésben csak az előbbi szerepel.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek