Azt hihetnénk, hogy az újságot az újságíró írja, holott maga az élet

Az újságíró mást papírra (képernyőre) vetni nem tud, mint ami a világban történik, egy kérdés van csupán, hogy ezt milyen szemüvegen keresztül teszi meg.

A hír szent, a vélemény szabad. Olyan alaptétel ez, amit minden újságnak be kell tartania, s mi itt, a Nyugat.hu-nál erre törekszünk, ami egyáltalán nem egyszerű, mert ma már a világunk is sokszor annyira abszurd, hogy az is képtelenségnek tűnik, ami amúgy igaz.

Komondi Gábor, újságíró, Nyugat.hu
Mészáros D. Zsolt

Tények és hazugságok tengeréből kell olykor kihüvelyezni a történteket, de sokszor az, akinek amúgy ez a kötelessége volna, elhallgatja a tényeket, az igazságot sokszor még kiperelni is nehéz.

De ez az újságíró baja... az öröme viszont az, hogy a lapot szerkesztve azt is látja, hol, mennyien olvassák. S egyrészt örül annak, hogy Indonéziában is figyelik a cikkeit, ott is olvassák, másfelől viszont elgondolkodik azon, hogy az USA-ban egy adott pillanatban miért olvassák többen, mint mondjuk Celldömölkön. Ebből is látszik, hányféle igénynek kell megfelelni, de ezért is szép ez az egész.

Ha azt szeretnéd, hogy legyen aki bemutatja a valóságot, akkor

támogasd a Nyugat.hu-t! Amit itt megtehetsz.

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Egyéb