Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Azt olvasta magáról az EESZT oldalán, hogy felboncolták

A morbid történet valós, ráadásul Magyarországon esett meg.

Nyilván tudom, hogy élek – állítja meggyőződéssel Sánta Mária, 32 éves budapesti lakos. Pedig elvileg nem így kéne lennie, hiszen miközben egy laboreredményt keresett az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Térben (EESZT), egy oldal sávban megtalált egy, a saját boncolásáról szóló dokumentumot – írja az Index .

A papír szerint Mária halottkezelését beutaló nélkül kezdték meg november 18-án, ergo még tart az eljárás. Időközben a rendszer még rögzített két járóbeteg-vizsgálatot, tehát vagy csoda történt, vagy homok került a gépezetbe.

Mária szerint nem lehet tudni, a rendszer kit minek rögzít, mint mondta: (...) tényleg, bármi lehetséges. A RTL Klub híradója által megkérdezett háziorvos rámutatott, valószínűleg emberi hiba történt, ugyanis a boncolás és a hagyományos vizsgálat között orvosi szempontból annyi a különbség, hogy előbbinél általában nem él a páciens. Maga a vizsgálat dokumentációs technikája azonban ugyanaz – írja a lap.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Egyéb