Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Közösen indul az MSZP és az Együtt 2014

Megállapodott a kért párt, nem tesznek keresztbe egymásnak, választókerületenként egy, közös jelöltet indítanak.

Noha a hét elején még arról szóltak a hírek, hogy Bajnai két hónap múlva kezdi el a tárgyalásokat a szocialistákkal, ma délelőtt mégis gyorsan megállapodtak. Bajnai Gordon és Mesterházy Attila mellett a két párt (Az Együtt 2014-hez korábban csatlakoztak a Párbeszéd Magyarországért tagjai, akik nem régen az LMP-ből váltak ki) választmányának tagjai is jelen voltak a megbeszélésen.

Még nincsenek jelöltek

Az ATV információi szerint a megállapodás négy pontból áll. Az első szól arról, hogy közös jelöltet indítanak minden választókerületben. A második az időközi választásokat érinti, ezeken is egyeztetik a jelölteket és a kampányt. A harmadik, hogy nem gyengítik egymást, ennek érdekében forródrótot építenek ki a két pártelnök között, hogy a vitás ügyeket gyorsan rendezni tudják. A negyedik, hogy tiszteletben tartják egymás aktivista-hálózatát.

A megbeszélés szünetében tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozták, egyelőre szándéknyilatkozatról, nem konkrét megállapodásról van szó. Nyitva maradt az a kérdés is, hogy melyik választókerületben melyik párt állíthatja a közös jelöltet, és nem került szóba a közös miniszterelnök-jelölt személye sem.

Bajnai egy kérdésre kifejtette, hogy először a két nagyobb pártnak kell megállapodniuk, csak utána vonják be a tárgyalásokba Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót. Ezzel Mesterházy Attila is egyetértett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra