Nyári gumikkal tarolt a hóesésben a Hyundai

Négyes baleset történt a 87-es főúton, az úgynevezett kőszegi egyenesben. Egy Hyundai kocsisorból csapódott a szembejövő elé.

Megcsúszott az ún. kőszegi egyenesben és frontálisan ütközött a Szombathely felé tartó osztrák Renault-val a Hyundai magyar sofőrje. A roncsokba hátulról beleszaladt egy szintén osztrák rendszámú Renault, majd a pörgő autók árokba taszítottak egy magyar rendszámú Toyotát. A balesetben a vétkes autó sofőrje és utasa súlyosabban sérült, a másik három autóban utazók könnyebb sérülést szenvedtek. A helyszínelés idején teljes útzár volt. A Hyundai nyári gumikkal közlekedett a sűrű hóesésben, feltehetően ez is közrejátszhatott a balesetben.

Nyári gumis autó okozott balesetet a 87-es főúton
A vétlen járművek
Tánczos Mihály

-

Szombathely felé tartottam a hóesésben. A szembejövő átjött a sávomba. Megpróbáltam jobbra lehúzódni, de nem sikerült, frontálisan ütköztünk

- mondta el a nyugat.hu-nak a pinkafeldi Peter Folk, aki tavaly év végén vehette át napfénytetős Renault Latitude-jét, ami most totálkárosra törött. A sofőr viszont csak néhány karcolást szerzett. Az autó rendszáma belepréselődött a Hyundai elejébe.

Helyszínelés a négyes baleset után

A mögöttük érkező Renault Scenic-ben sem sérült meg senki, de a kocsi itt is komoly sérülést szerzett. Mivel a Latitude sofőrjének nem volt ideje fékezni és a féklámpa nem jelezte a veszélyt, így a Scenic vezetője is későn szembesült az elé csapódó ronccsal.

Nyári gumis autó okozott balesetet a 87-es főúton
A balesetet okozó autó
Tánczos Mihály

A balesetben egy Toyota is megsérült, de a többi autóhoz képest csak karcolásokat szerzett. Ködös Gábor Kőszegre tartott, a munkahelyére, amikor az előtte haladó Hyundai megcsúszott és áttért a szemközti sávba. Látta, hogy ütközni fognak az autók, ezért ő is az árok felé kormányozta a Toyotát és már majdnem átért a veszélyzónán, amikor a megpördülő Hyundai elérte az oldalát. Ez elég volt ahhoz, hogy a Toyota lecsússzon az útról. A magyar sofőrtől megtudtuk, hogy kocsisorban haladtak a 87-esen a hóesésben, kb. 50-60 kilométer közötti sebességgel. A toyotás úgy gondolja, a Hyundai vezetője biztosan nem előzni akart, mert annak semmi értelme nem lett volna az adott szituációban

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló