Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kisbabájával a kezében kért segítséget a balesetet szenvedett asszony

Szombathely és Gyöngyösfalu között rohant álló autóba egy személykocsi.

Kőszeg felé haladt egy magyar rendszámú Volvo személyautó a 87-es főúton. Az autót egy külföldi, de magyarul teljesen érthetően beszélő asszony vezette. Szombathelyt elhagyva a sofőr forgalmi okból megállásra kényszerült, egy kocsisor végén.

Ráfutásos baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között
T. M.

Néhány másodperccel később egy Suzuki ütközött a Volvónak, fékezés nélkül. A vétlen először ránézett a gyermekülésben szabályosan bekötött babájára, majd hátrament megkérdezni, nem sérült-e meg a Suzuki vezetője.

Ráfutásos baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között
T. M.

"Az idős asszonyt az anyósülésre dőlve találtam, nem volt eszméleténél. Nem tudtam, hogy az ütközéskor sérült meg, vagy már előtte rosszul lett. Nem lehetett vele beszélni. Gyorsan visszasiettem a gyermekemért, majd őt tartva a karomban megpróbáltam leinteni néhány autót. Mindenki elment mellettem, pedig látniuk kellett, hogy baleset történt és talán nem véletlenül integetek" - mondta szomorúan az asszony, aki ezután a 112-t tárcsázta, majd hívta a férjét.

Ráfutásos baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között
T. M.

"Percek múlva megállt egy fiatalember, ő segített, amit nagyon köszönök, aztán érkeztek a mentők és a rendőrök is. Remélem, nem történt komoly baja az asszonynak" - aggódott a Volvo vezetője, aki nem sérült meg a balesetben. A Suzuki vezetőjét a mentők kórházba szállították, az autóját szombathelyi tűzoltók áramtalanították.

Ráfutásos baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között
T. M.

A helyszíni szemle ideje alatt nagy torlódás alakult ki, a forgalmat a Készenléti Rendőrség emberei irányították. Sajnos most is kiderült, hogy néhány sofőrből hiányzik az életösztön. A rendőrök egy sávon, váltakozó irányban engedték a forgalmat a főúton.

Ráfutásos baleset Szombathely és Gyöngyösfalu között
T. M.

Volt olyan sofőr, aki látta, hogy a rendőrök "megfogták" a Szombathely felé tartó járműveket, így lendületesen kanyarodott volna jobbra, Szombathely irányába a mellékútról, mert eszébe sem jutott, hogy a sávjában szemből érkeznek a roncsot kikerülő járművek. Az egyik sofőr pl. pont egy érkező kamionnak kanyarodott volna, ha nem üvölt rá a neki egyébként tilos jelzést mutató rendőr, hogy álljon meg.

Szintén érdekes jelenséget produkáltak a Kőszeg felé tartók közül a kereszteződésnél kb. 10 percenként balra kanyarodni szándékozó sofőrök. A rendőr félreállította őket és megkérdezte, hogy rendszeresen járnak-e arra, azaz megszokásból kanyarodtak-e? Volt, aki bevallotta, hogy minden nap arra jár. A gond ezzel csak az, hogy jelzőtábla szabályozza a haladási irányt, így balra akkor sem kanyarodhatnak ott a Kőszeg felé tartók, ha nincs behajtani tilos tábla, mint ahogyan azt egy sofőr kifejtette a rendőrnek. A fix 50 ezer forintos bírság helyett ezúttal figyelmeztetéssel távozhattak a járművezetők.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló